Fullsuspension VS hardtail bike?

Objavljeno od VidmarRE, 15. Apr 2022 v Kolesarska tabla

Saos.

Po več kot 10 letih brez kolesa sem se odločil, da se ponovno vsedem na kolo. Včasih sem kilometre nabiral v gozdu, tako da želim v tej smeri tudi nadaljevati.

Pri 30 letih od kolesa pričakujem veliko zabave, kot tudi nekaj udobja - le nismo več v dvajsetih :))

Iščem nekaj v smeri "allmountain" bajka. Torej želim dokaj učinkoviti brcati na hrib in vseeno imeti veliko užitka pri spustih.

Budget imam omejen na 2.000€, iščem velikost L, ne morem pa se odločiti med hardtailom in polnovzmetencem.

Ker je minilo že toliko časa nimam občutka kaj pravzaprav hočem. Načeloma me glede na omejen budget vleče v smeri trail / enduro hardtaila, ampak vseeno pa razmišljam tudi o polnovzmetenemu bajku z nekoliko slabšo opremo.

Kaj menite ostali bajkerji? Hvala za vse predloge!
Če hočeš agresivnega trdorepca do 2000e novega priporočam nukeproof scout 290 comp

scout 290/29 col https://wheelbase-shop.com/izdelek/gorsko-kolo-nukeproof-scout-290-comp-2021/
Za udobje bolje fully kot hardtail, je pa hardtail za 2000 veliko bolje opremljen kot fully za 2000, zato bi potreboval dosti manj vzdrževanja in servisiranja, ker so komponente bolj kvalitetne. Ce bi kupil hardtaila za gorsko kolesarjenje svetujem da enega z bolj poloznim kotom krmilne osi (aka. head tube angle) ker bo tako kolo dosti bolj stabilno in udobno na spustih. Zelo fino pa je da gledas da ima kolo tudi zracno vilico.
Primeri:
canyon stoic
commencal meta ht
nukeproof scout
marin san quentin

Za komentiranje te objave se prosimo prijavite ali registrirajte
Samo prijavljeni uporabniki lahko odgovarjajo na teme.