Pranje kolesa in življenje v bloku

Objavljeno od Matej_BIKER, 28. Feb 2022 v Splošno o kolesarjenju

Saos.

Kako kaj rešujete pranje kolesa (predvsem lastniki gorskih bajkov) tisti, ki živiite v bloku, oziroma večstanovanjskih hišah?

Kolo zaradi varnosti hranim kar na balkonu, ampak me sostanovalci gledajo postrani če tovorim blaten bajk po stopnicah navzgor. Da o pogledu žene, ko ga nosim mimo dnevne sobe do balkona niti ne govorim.. :)))

Sem iz LJ, razmišljam, da bi ga opral kar na žetone in "štrajfix" v avtopralnici BTC, ampak me pa skrbi glede ležajev itd. (le ti naj bi bili občutljivi na visokotlačne čistilce)? Ali kakšna samopostrežna avtopralnica ponuja tudi "navadno" cev za vodo?

Lp
Zdravo!

Ja, jaz ga vsake toliko (ne več kot 1/2 na leto) z štrajfiksom v bližnji avtopralnici. Pazim, da ne špricam v ležaje, amortizer, itd.

Sicer pa Restavracija in hotel Cmokač na Dolenjski pod Golovcem ponuja uporabo cevi za vodo za kolesarje, ki pridejo na pivo (zastojn) ali plačajo 1 € (ali nekaj takega). Merjeno je to sicer na gorske kolesarje, saj je iztek trailov na golovcu nedaleč. Seveda, če nisi iz okolice, ni tako primerno.
Vse kar je David nastel, plus baterijski visokotlacni cistilec.
Jaz sem si omislil Boschev baterijski visokotlačni čistilec. Ima posodo za 18L vode in brez težave operem dve blatni kolesi. Seveda je nekaj logistike, ampak se da. 
Za komentiranje te objave se prosimo prijavite ali registrirajte
Samo prijavljeni uporabniki lahko odgovarjajo na teme.