Dejan - seznam aktivnosti

Vse teme in odgovori uporabnika

Mogoče si zvil nosilec menjalnika? Video prikaže tudi to varianto. Včasih ga je možno poravnati, je pa predvideno, da se zlomi, preden se poškoduje menjalnik. 
, urejeno od Dejan na 26. Apr 2022


Nastavljaš z vijaki zadaj na menjalniku. Eden je za limit navzgor, drugi limitira pomik navzdol. Poglej si na tej povezavi. Tretji vijak (B-tension screw) nastavlja odmik zgornjega zobnika na samem menjalniku (tam kjer teče veriga sta 2 manjša zobnika), tega ti ni potrebno nastavljati. Če gre za nenatančno prestavljanje, pa imaš vrtljiv gumb za zategovanje pletenice (zajle) na prestavni ročici (tam, kjer pride bovden v prestavno ročico) ali na samem menjalniku. 

Evo, dopolnim z zelo nazornim videom, da bo še lažje. ;)


Zelo izčrpno in uporabno, hvala! :) 

Dejan
Zdravo,

že leta uporabljam omenjeni trak za pripravo tubeless sistema. Sem pa čez vikend prvič poskušal trak odstraniti in popraviti, ker se je ob odstranjevanju izrabljene gume pojavil žleb iz Gorilla traku v kombinaciji s Stan's NoTube mlekom, preko katerega sem gumo le stežka odstranil. Ure in ure muke na vse možne načine ... No, ko sem uspel vse skupaj odpreti, sem ugotovil, da je odstranjevanje Gorilla traku grozna izkušnja. Sčasoma sem obupal ... pripravil površino tako, da je bila za silo ravna in enostavno prelepil še z enim slojem traka. Zanima me torej:

1. kako oz. s čim odstranite stari gorilla tape?
2. kaj uporabljate namesto tega (MucOff se zdi precej draga alternativa)?

LP, Dejan
, urejeno od Dejan na 30. Mar 2022

Legalnosti map v kakšnem smislu? Misliš legalnosti samih trailov? Potem bi morali izpraznit slovensko področje. ;) Uradno odobrenih je le nekaj lokacij... Dvomim, da je to razlog. Itak so skoraj vsi traili pri nas na črno urejeni. Vsaj ti, ki so vrisani v TF. 

, urejeno od Dejan na 29. Mar 2022


Zdravo,

ker redno furam omenjene traile, me zanima, če kdo ve, zakaj so izbrisani iz Trailforks map. Opazil sem, da manjkajo traili Tinjana, Socerba, Kort, Malije in Pomjana ... Za Tinjan si razlagam v zvezi z gradbiščem drugega tira, za ostale lokacije pa ne razumem ...

Dejan


Razmišljam popolnoma enako. Že odkar sem prvič videl gravel kolo ... Prepričan sem bil, da jih ne bodo po svetu prodali niti "10", pa očitno gredo za med. Tudi jaz ne razumem, zakaj ... Ne najdem prave niše, kam bi ga vtaknil. Ne tič, ne miš. Zakaj torej, makadamkarji? V čem je čar? Mogoče bi samo moral probat ... ????
Meni so te cene hudo prenizke za nemške in angleške razmere. Tudi free shipping po celi EU mi je sumljiv. Jaz si ne bi upal tu naročit.